poniedziałek, 10 stycznia 2011

Krem czekoladowy z awokado.

Taka zdrowsza Nutella. I choć smakiem jej nie przypomina to i tak jest pyszna i pisząc to zjadam kolejną kanapkę posmarowaną tym smarowidłem ;)



Czekoladowy krem z awokado
przepis z bloga Vegelicious, cytuję:
1 awokado
1 łyżka kakao
1 łyżka syropu kukurydzianego lub innego

Wszystkie składniki miksujemy razem na jednolitą masę.
Krem ma aksamitną konsystencję i znakomicie nadaje się np. jako dekoracje muffinek czy też smarowidło na chleb.

6 komentarzy:

  1. Też o tym myślałam, ale awokado ma to do siebie, że idealnie komponuje się zresztą i nie wybija na pierwszy plan ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenie wydaje się intrygujące :-O
    Jestem bardzo ciekawa smaku, spróbuję :) Uściski!

    OdpowiedzUsuń
  3. chyba się nie oprę. awokado uwielbiam, choc pewnie jego smak jest tu mało wyczuwalny.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kasia,
    Daj znać jak Ci smakuje ;)

    Asieja,
    Jest mało wyczuwalne, ale jego smak da się odnaleźć ;D

    Dodam jeszcze, że podwoiłam ilość kakao.

    OdpowiedzUsuń
  5. Hej, mam do Ciebie pytanie związane z aparatami;)
    Jaki poleciłabyś aparat do kupienia holge, diane, polaroid? nie znam sie na tym a chciałabym jakiś kupić.
    świetny blog!

    OdpowiedzUsuń